GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Populära festen återvänder till ön: Då kommer Diggiloo till Öland

Bussar fyllda med artister, musiker och komiker kommer till sommaren att åka över Ölandsbron när Diggiloo gör ett stopp i Borgholm.
– Det ska bli superkul att få åka ut igen och sprida musikalisk glädje i sommar, säger artisten Jessica Andersson, som gör sitt sjuttonde Diggiloo.
Publicerad 29 november 2022
Nästa år firar Diggiloo 20 år på vägarna.
Nästa år firar Diggiloo 20 år på vägarna.Foto: Markus Gårder

Den 27 juli kan Borgholms idrottsplats göra sig redo för ett helt lass med artister, musiker och komiker när Diggiloo landar på ön.

Och det är inte vilket år som helst som festen hålls i stan. Nästa år firar Diggiloo 20 år på vägarna och en artist som varit med nästan hela vägen är Jessica Andersson, som gör sitt sjuttonde år med Diggiloo.

– Det ska bli superkul att få åka ut igen och sprida musikalisk glädje i sommar, säger Jessica Andersson inför Ölandsbesöket.

– Jag älskar att komma till Öland. Min mans familj har hus där. Vi är där även när jag inte gör Diggiloo. Det är så mysigt, fortsätter Jessica.

Även förra sommaren fylldes Borgholms IP av människor som ville sjunga med och skratta.
Även förra sommaren fylldes Borgholms IP av människor som ville sjunga med och skratta.Foto: Patrik Krall

På turnén medverkar elva artister: högaktuella Idol-vinnaren Nike Sellmar, underhållaren och komikern Daniel Norberg, sångerskan Hanna Hedlund, discoartisten Andreas Lundstedt, unga stjärnskottet Maria Sur, debutanten Anne-Lie Rydé, Mello-vinnaren John Lundvik, tidigare Idol-vinnaren Liamoo, Thomas Di Leva och musikalartisten Bruno Mitsogiannis.

– Jag kände att nu fasen gäller det att hugga tag i möjligheten innan Pernilla Wahlgren tar den, säger Diggiloo-debutanten Daniel Norberg.

– Det kommer bli spännande. Humor blandat med musik är en bra kombo och det kommer bli något för alla att se på, fortsätter Norberg.

Artisterna är laddade inför nästa års Diggiloo.
Artisterna är laddade inför nästa års Diggiloo.Foto: Markus Gårder

Även i somras anordnades Diggiloo i Borgholm och producenten Patrik Krall ser fram emot att få komma tillbaka ännu en sommar:

– Jag tror att denna sommaren blir riktigt bra, speciellt eftersom vi firar 20 år med. Förväntningarna är höga och förra sommaren var ett riktigt bra år. Nu måste vi göra det bättre, säger Krall.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.