Positivt resultat för Borgholms kommun i mätning av företagsklimatet

På tisdagen presenterades den årliga mätningen av kommuners näringslivsklimat som utförs av Svenskt Näringsliv. Borgholms kommun klättrar hela fem placeringar från i fjol.
Publicerad 28 maj 2020
Kristian Sjövall, näringslivsutvecklare, Jens Odevall, kommunchef, Anneli Nilsson, ordförande i näringslivsrådet samt kommunstyrelsens arbetsutskott: Ilko Corkovic, Staffan Larsson och Carl Malgerud.
Kristian Sjövall, näringslivsutvecklare, Jens Odevall, kommunchef, Anneli Nilsson, ordförande i näringslivsrådet samt kommunstyrelsens arbetsutskott: Ilko Corkovic, Staffan Larsson och Carl Malgerud.Foto: Pressbild

– Det är det bästa omdömet på tio år. Vi är på rätt väg och vi ska fortsätta jobba för att bli ännu bättre. Jag vill berömma alla som jobbar med företagsfrågor, det är alla tillsammans som har åstadkommit detta, säger Ilko Corkovic, kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

I november 2019 antogs en ny handlingsplan för att förbättra kommunens ”bemötande och service” samt stärka ”informationen till och kommunikationen med företagen”.

I ett första steg kontaktade man alla kommunens företag och förbättrade rutiner kring sin kommunikation och information.

Nu har man ökat sitt sammanfattade omdöme till 3,2 från 2,9 året innan. Därmed klättrar man fem placeringar till en 6:e plats bland länets kommuner.

– En anledning kan vara den ökade närvaron som vi har haft bland våra företag. En god dialog är en förutsättning för ett god relation och ökad förståelse mellan kommunen och näringslivet, säger Staffan Larsson, vice ordförande i kommunstyrelsen.

Ökningen med 0,3 är näst bäst i länet, bara Emmaboda ökade mer.

Borgholms kommun meddelar att det är extra glädjande att "kommunens service och bemötande" samt "information till företagen" stiger mest, tillsammans med "kommunpolitikers attityder" och "utbyggnaden av bredband".

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.