Annons

Premiär för rally med A- och EPA-traktorer på Öland

Under lördagen syntes flera välskötta fordon köra runt på de Öländska vägarna i samband med premiären för A- och EPA-traktorrallyt på Öland.
Publicerad 15 juni 2022
Finbesök framför hembygdsstugan. Foto: Thomaz Jansson

Förarna hade alla ett gemensamt mål – att samla vimplar från olika hembygdsgårdar inför utställningen och uppvisningen på Himmelsberga, där de blev bedömda av en jury. 14 förare med fordon deltog och gjorde stopp på ett antal hembygdsgårdar under dagen för att samla in minst fyra vimplar.

Norra Möckleby hembygdsgård var en av anhalterna.

Annons

”Det var nio mycket fina och välskötta fordon som stannade till vid hembygdsgården och ungdomarna visade prov på stort engagemang, intresse och kunnande. Efter en stunds samtal, lite korv och dricka fortsatte de till nästa hembygdsgård som deltog den här dagen”, hälsar Marianne Johansson från Norra Möckleby hembygdsgård.

Det ligger många timmars arbete bakom ett snyggt resultat. Foto: Thomaz Jansson
En av vimplarna som ekipagen samlade in. Foto: Thomaz Jansson
Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons