Priserna på lägenheter i Borgholm har stigit med 83 procent

De senaste fem åren har priserna på bostadsrätter i Borgholm stigit med 83 procent. Sett till hela Kalmar län är ökningen 38 procent, vilket även det är betydligt högre än i resten av landet.
Publicerad 4 oktober 2021
Nya bostadshus i Borgholm på Öland
Nya bostadshus i Borgholm på Öland

De senaste fem åren har priserna på bostadsrätter stigit med 22 procent på riksnivå och med 38 procent i Kalmar län, vilket motsvarar 412 985 kronor. Det kan Fastighetsbyrån, med hjälp av siffror från Svensk mäklarstatistik, visa. Det placerar länet på en åttonde plats i landet när det gäller störst ökning. Mest steg priserna i Borgholm med hela 83 procent. Sett till störst värdeökning i kronor ligger även Borgholm i topp, då priserna ökat med 922 097 kronor, vilket är den trettonde största prisökningen av alla kommuner i landet.

– Det är fortsatt roligt att se att allt fler väljer att bosätta sig i Borgholms kommun, såväl helår- som delår, säger Andreas Boström Fastighetsmäklare och Franchisetagare på Fastighetsbyrån i Borgholm och Löttorp i ett pressmeddelande.

Näst mest har priserna stigit i Mörbylånga med 73 procent, följt av Nybro, med 59 procent.

Siffrorna är framtagna av Svensk mäklarstatistik och jämför snittpriser på alla bostadsrättsförsäljningar gjorda mars till augusti 2016 med samma period 2020/2021. Procentuell prisökning samt värdeökning i kronor redovisas. De kommuner som haft färre än 10 försäljningar under någon av perioderna är borttagna.

Statistik: Fastighetsbyrån/Svensk mäklarstatistik
Statistik: Fastighetsbyrån/Svensk mäklarstatistik
Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.