Räddningstjänst larmades om flaskor med farlig kemikalie

Publicerad 28 november 2022
Räddningstjänst. Arkivbild
Räddningstjänst. ArkivbildFoto: Agnes Aronsson

På måndagsförmiddagen kallades räddningstjänsten till Brandstationsgatan i Färjestaden med anledning av att en kvinna hittat flera flaskor med kaustiksoda på marken.

– Det var en flaska med kaustiksoda som var trasig och en flaska med en oklar vätska i. Vi har tagit om hand om dem, säger Jesper Berglund vid Trygghets- och larmcentralen i Kalmar.

För cirka två veckor sedan kallades ambulans och polis till Ljungbyholm med anledning av en olycka. Detta efter att fyra elever fått frätande ämnen på sig. Eleverna fördes till sjukhus – varav en pojke under 15 år vårdades en tid på intensivvårdsavdelning.

Olyckan inträffade då man blandat kaustiksoda, vatten och något annat i en pet-flaska som man sedan skakat, vilket fått den att explodera. Blandningen blir frätande och kan orsaka allvarliga skador.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.