Rattfull misstänks på fem punkter: ”Hade betydande mängd varor”

Mannen var inte bara påverkad. Han körde även olovligt den bil som var lastad med stöldgods.
Publicerad 1 oktober 2020
Foto: Genrebild/Mostphotos

Klockan var strax efter halv fyra på onsdagsmorgonen när en bilist stoppades av polisen för kontroll i Halltorp, Borgholms kommun.

Polisen gjorde i första hand en kontroll av föraren, en man född 91. Då kunde patrullen konstatera att mannen var påverkad och misstänks nu för grovt rattfylleri. Man gjorde också en genomgång av förarens körkort som visade sig vara någon annans, därför misstänks han också för vårdslös tillvitelse. Mannen saknar körkort och misstänks därefter för olovlig körning.

Vid en genomgång av bilen kunde polisen även hitta narkotika samt exklusiva varor.

– I bilen anträffades en betydande mängd stöldgods. Däribland elscootrar, parfymer och armbandsur, säger Eva-Lotta Hermansson, presstalesperson på polisen.

Föraren, tillsammans med passageraren, en kvinna född 93, misstänks även för grovt häleri. Därutöver misstänks mannen också för narkotikainnehav.

Wilhelm NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.