GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Renovering av Skansenskolan försenas: ”Skenande kostnader”

Mörbylånga kommun väljer att avbryta upphandlingen gällande renovering av Skansenskolan i Mörbylånga. Anledningen är på grund av skenande kostnader.
Publicerad onsdag 14:43 • Uppdaterad onsdag 14:44
Foto: Hedda Ottestam

– Det rådande världsläget med skenande kostnader ligger utanför vår kontroll och gör att den budget som finns inte räcker till att göra allt vi vill just nu, säger Matilda Wärenfalk, kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Renoveringen kommer fortfarande att bli av och projektet har samma övergripande ambitionsnivå, dock kommer den att delas upp i etapper.

– Det som händer nu är att etapperna för renoveringen kommer läggas om och projektet kommer få fler deletapper under längre tid. För att på så vis sprida kostnaden, säger David Wennerberg, verksamhetens projektledare Skansenskolan.

I vilken ordning renoveringen kommer att genomföras är något kommunen kommer att se över. Det med högst prioritering i kommande process är den pedagogiska miljön.

– Tidigare hade inköp av pedagogisk utrustning legat senare i projektet. Vi kommer nu tidigarelägga den pedagogiska miljön så att elever och personal på skolan kommer märka av en förändring till det bättre, säger David Wennerberg.

En ny etappindelning kommer att sammanställas under sommaren och presenteras i augusti.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.