Ruta på buss krossad i farten på Ölandsbron – passagerare blev vittnen

En buss med passagerare färdades på Ölandsbron, när en stor ruta på bussen slogs sönder i farten. ”Det är tur att det inte blev värre än vad det blev”, säger polisens kommunikatör. Polisen har upprättat en anmälan om smitning.
Publicerad 29 oktober 2020
Foto: Kajsa Sjögren

Det var vid 13.50 på onsdagseftermiddagen som en buss körde över Ölandsbron. Föraren har anmält att han då blev omkörd av en mindre kranbil.

– Något från kranbilen tar tag i en av bussens rutor när den passerar och rutan krossas. Det var passagerare i bussen, så det är tur att det inte blev värre än vad det blev. Föraren lyckades inte uppfatta registreringsnumret på kranbilen innan den försvann iväg. Man kan hoppas att någon av passagerarna sett det, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson, kommunikatör vid polisen.

Rutan var 120 x 130 centimeter stor, men ingen person i bussen ska ha skadats i samband med incidenten. Brottet rubriceras som smitning från trafikolycka med betydande materialskador. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.