Annons

Så arbetar polisen efter omfattande branden

Polisen utgår från tesen om att branden i Färjestaden i natt var anlagd.
Publicerad 14 juli 2020
Foto: Wilhelm Nilsson

Det var vid 03-tiden natten till tisdagen som polis och räddningstjänst larmades till Storgatan i Färjestaden med anledning av en brand. På plats konstaterades det att tre carportlängor samt förråd har brunnit ner till grunden, 15 personbilar var totalförstörda och fler bilar uppges ha skadats. Det ska ha varit stor spridningsrisk till intilliggande bostäder.

Här är polisens kommentarer från platsen, med reporter Wilhelm Nilsson:

Annons

– Räddningstjänsten bedrev släckningsarbetet tills för en liten stund sedan. Nu håller vi på med avspärrningar och dylikt för det ska göras en teknisk undersökning. Det är nästa steg, säger Kalle Johansson, polisassistent Kalmar/Öland på plats i Färjestaden.

Det finns spekulationer om att branden har varit anlagd. Vad säger polisen om det ni nuläget?

– Det är väl en tes att utgå ifrån med anledning av att det inte finns några förklarliga skäl till varför det brinner. Då rubricerar vi det som mordbrand, alternativt grov mordbrand eftersom det är ganska högt värde på det som är förstört, med bilar inblandade, säger Kalle Johansson

Inga personskador har rapporteras. Platsen spärrades av i väntan på teknisk undersökning och en anmälan om grov mordbrand upprättas.

Wilhelm NilssonSkicka e-post
Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons