Annons

Så blir kvällens rosa event på Ölands köpstad

Under torsdagskvällen den 19 oktober, mellan 15.00 till 18.30, bjuder ICA Kvantum i Färjestaden in till en kväll tillsammans med Rosa Rallyrattar, Bröstcancerföreningen i Kalmar län och Folkspel. Kvällen är dedikerad till att prata om och synliggöra bröstcancer och samla in pengar till bröstcancerfonden.
Publicerad 19 oktober 2023 • Uppdaterad 26 oktober 2023
Arrangörerna av Rosa kvällen framför Amazonen.
Arrangörerna av Rosa kvällen framför Amazonen.Foto: Privat

– Det är en viktig grej. Det ska synas och man ska få upp ögonen för det. Det har legat mycket jobb bakom evenemanget. Jag frågade om Camilla Andersson, som har gått igenom en cancerbehandling, hade lust att komma hit med sin Volvo Amazon. Det nappade hon på. Hon har i sin tur en kompis, Victoria Vestman, som är ordförande i bröstcancerföreningen i Kalmar län, så hon kommer också, säger Gunilla Danielsson som arbetar på ICA Kvantum i Färjestaden.

Sagt och gjort, under torsdagsmorgonen kördes bilen in i Ölands köpstad. Camilla Andersson från Rosa Rallyrattar finns på plats under kvällen vid sin rallybil och pratar om kampen mot bröstcancer och hennes rallyengagemang. På plats kan man även lära sig mer om hur man undersöker sig själv tillsammans med Bröstcancerföreningen och prata om hur du kan bli stödmedlem.

Annons

Folkspel har under oktober sin rosa Sverigelott. ICA är sponsorer till bröstcancerfonden och Kvantum i köpstaden har plockat fram alla sina rosa varor under kvällen, där man vid köp bidrar med pengar till cancerforskningen. Dessutom provsmakas Rosa prinsesstårta. Eventet genomförs för att bidra till att färre kvinnor och män ska drabbas av bröstcancer.

– Vi kör ihop allt det här och gör en rolig grej av det. Vi hoppas att det kommer så mycket folk som det går och samlar in så mycket pengar som det går! Det är viktigt att synliggöra det här. Alla pengar behövs, varje krona är viktig!, säger Gunilla Danielsson.

Två besökare på köpstaden.
Två besökare på köpstaden.Foto: Privat
Besökare på köpstaden.
Besökare på köpstaden.Foto: Privat
Besökare på köpstaden.
Besökare på köpstaden.
Rosa Rallyrattar, Camillas Amazon.
Rosa Rallyrattar, Camillas Amazon.Foto: Privat
Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons