Så blir vädret under Skördefesten: ”Regnskurar av och till”

Den 25:e skördefesten på Öland invigs på onsdag kväll, på Rällavallen. Många utomhusaktiviteter kommer anordnas och det är därför många som undrar vad det blir för väder. Vi har frågat Therese Fougman, vakthavande meteorolog på SMHI.
Publicerad 25 september 2022 • Uppdaterad 26 september 2022
Till höger: Bild från Skördefesten 2021.
Till höger: Bild från Skördefesten 2021.Foto: Magnus Gustafsson/Mostphotos och Mehdi Barakat/KalmarPosten

Skördefesten pågår mellan onsdagen den 29 september och söndagen den 2 oktober med aktiviteter över hela Öland.

– Det man kan säga i stort är att det ser ut att bli ostadigt väder. Det kommer inte regna hela dagarna och inte överallt, men det kommer vara ostadigt med regnskurar av och till under veckan, säger Therese Fougman, vakthavande meteorolog på SMHI.

Ur en meteorologisk synvinkel är det fortfarande ganska långt kvar till onsdag, så prognosen kan komma att ändras under veckan.

– Framåt onsdag, torsdag är det en ganska osäker prognos men det vi vet är att vi har ett lågtryck som drar ner mot kontinenten. Det kanske försvinner mot Tyskland och Polen eller så kommer det upp mot Östersjön.

Hamnar lågtrycket över Öland betyder det att det kan komma att regna en hel del, om inte kan det istället bara bli någon enstaka regnskur. Men det man vet är att det blir regn – frågan är bara hur mycket.

– Det kommer vara regnskurar av och till varje dag, som det ser ut nu. Det som är osäkert är när på dygnet regnet kommer, är det på natten så lider man ju inte av det. Regnar det på dagen kanske det inte är så kul att gå på skördefest.

Temperaturen under veckan kommer ligga på mellan 10-15 grader precis som den gjort de senaste dagarna.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.