Annons

Så blir Victoriavandringen som går av stapeln på lördag

Den 11 juli är det dags för den stora vandringsdagen för hela familjen där alla som vill kan gå Victoriavandringen. Då kan de som vill ta sig till Penåsa utanför Kastlösa, och uppleva den unika naturen på Södra Öland.
Publicerad 9 juni 2022
Penåsa/Kronprinsessan. Foto: Kennerth Kullman/Sten-Åke Stenberg för Mostphotos
Penåsa/Kronprinsessan. Foto: Kennerth Kullman/Sten-Åke Stenberg för Mostphotos

Den 14 juli fyller Kronprinsessan år och den 9 till 15 juli firas Victoriadagarna på Öland, och i samband med detta går även Victoriavandringen av stapeln. Vandringen börjar på besöksparkeringen i Kastlösa. Därifrån kan den som vill vandra, cykla eller åka traktor och vagn till Penåsa som ligger cirka tre kilometer bort. Från Penåsa kan var och en välja sin egen korta eller långa vandringstur, och få uppleva ett landskap med unika växter och djur, spår av gamla ödebyar och banvaktarstugor.

– Intresset för vandring har vuxit enormt de senaste åren. Därför är det jättekul att vi kan arrangera en vandringsaktivitet för hela familjen. Och den här vandringen är inte på vilket ställe som helst, utan i en fantastisk miljö som återfinns på Unescos världsarvslista, säger Bente Transö på Friluftsfrämjandet, i ett pressmeddelande.

Annons

Under Victoriavandringen den 11 juni erbjuder Mörbylånga kommun även guidningar och aktiviteter för hela familjen. Bland annat finns tipspromenad på temat världsarvet med frågor för både barn och vuxna och fika går att köpa på plats. En del av vandringsleden och rastplatsen är tillgänglighetsanpassad.

– Vi i Mörbylånga kommun erbjuder fantastiska vandringsleder genom ett världsunikt landskap. Därför är vi glada att få vara med och bjuda in till Victoriavandringen och samtidigt dela med oss av våra smultronställen, säger Ann Willsund, kommundirektör i Mörbylånga kommun.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons