Så genomförs Victorialoppet i år

Den 40-åriga traditionen Victorialoppet genomförs virtuellt i år, på grund av den rådande pandemin. Det innebär att alla som vill genomföra loppet har möjlighet att göra det mellan 10 juli och 15 juli, var som helst i världen.
Publicerad 9 juli 2020
Foto: Anze Furlan/Mostphotos

Det virtuella Victorialoppet är IFK Borgholms sätt att hålla fast vid en tradition, men anpassar den efter rådande omständigheter. I år finns även möjlighet att cykla, men då gäller lite längre sträckor.

– Vi hoppas att de som brukar delta, inte avskräcks av det lite annorlunda, och att de som kanske tidigare hindrats av att de varit någon annanstans än Borgholm den 15 juli, passar på att bli en del av vår tradition, oavsett var de är, skriver IFK Borgholm i ett pressmeddelande.

Trots oändliga möjligheter att välja sin favoritplats för att gå, springa eller cykla årets Victorialopp, har IFK Borgholm valt att markera originalsträckorna i Borgholm för de som önskar genomföra loppet längs samma bana som vanligt. De uppmanar dock folk att undvika den vanliga starttiden klockan 19, den 15 juli, samt att följa trafikregler och hålla avstånd.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.