Annons

Så gör du om du vill hjälpa de ukrainska flyktingarna

Nu går Mörbylånga kommun på Öland ut med information om hur du går tillväga om du vill bidra med hjälp åt flyktingarna från Ukraina.
Publicerad 16 mars 2022
Ukrainska flyktingar i Lviv. Foto: Iryna Mylinska/Mostphotos
Ukrainska flyktingar i Lviv. Foto: Iryna Mylinska/Mostphotos

Varje kommun i Sverige förbereder sig just nu för att kunna ta emot ukrainska flyktingar. Många frivilliga vill bidra med sin hjälp, och nu har Mörbylånga kommun tagit fram en grupp som arbetar med frågor som rör flyktingsituationen.

Den som vill bidra med boende, tolkhjälp eller annat kan nu fylla i en enkät i Mörbylånga kommuns e-tjänst med de uppgifter som efterfrågas. Där samlas alla uppgifter som kommer in och skickas vidare till den nya gruppen inom kommunen som arbetar med frågor som rör de ukrainska flyktingarna.

Mörbylånga kommun vet i nuläget inte hur behoven ser ut, och i ett första läge vill de inventera vilka resurser som finns i samhället. Det kan komma att dröja innan alla ideella krafter behövs och därför ber kommunen folk att ha tålamod. Kommunen kommer att höra av sig om och när behov uppstår.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons