Annons

Så många ska sommarjobba för kommunen

Under våren meddelade Borgholms kommun att alla ungdomar mellan 15 och 17 år, skrivna i kommunen, skulle erbjudas sommarjobb bara de sökte. Nu är det klart hur stort intresset var.
Publicerad 13 juni 2021
Ölands museum Himmelsberga.
Ölands museum Himmelsberga.Foto: Cilla/Mostphotos

92 ungdomar tog chansen och sökte ett så kallat feriearbete. Samtliga erbjöds jobb och 71 av dem tackade ja. Ungdomarna kommer nu att sommarjobba i kommunal verksamhet, bland annat på bibliotek, inom gata/park och i hamnarna.

Andra kommer att jobba hos föreningar som Ölands Ryttareförening, Ölands museum Himmelsberga, RIA hela människan, Röda Korset, IFK Borgholm och Byxelkroks golfklubb.

Annons

Fem av de 71 ska göra något helt annat och testa på att arbeta som professionella dansare. Det sker genom ett samarbete mellan Borgholms kommun och Byteatern och flera

”Det här är en viktig satsning på våra ungdomar. För många är sommarjobbet det första riktiga jobbet och en värdefull erfarenhet inför det framtida yrkeslivet. Alla har inte kontakter och samma möjlighet till sommarjobb”, säger kommunstyrelsens ordförande Ilko Corkovic i en kommentar.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons