GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Så ska kommunen locka unga till friluftsliv

I år är det Friluftslivets år och det uppmärksammar Mörbylånga kommun genom att bjuda in kommunens sjätteklassare till fullmatade friluftsdagar på Ölands södra udde.
Publicerad 15 september 2021
Ottenby fågelstation på Öland.
Ottenby fågelstation på Öland.
Foto: Leif Ingvarson/Mostphotos

Mörbylånga kommun kommer vecka 38 att arrangera friluftsdagar med guidade turer genom världsarvet, både till fots och med buss. Eleverna kommer även att besöka naturum Ottenby och Långe Jan för att titta på sälar och fåglar, de kommer även att få vara med att ringmärka fåglar.

Syftet med Friluftslivets år är att fler ska upptäcka friluftslivet och vilja vistas mer i naturen.

– Allt fler människor i alla åldrar upptäcker hur härligt det är att ha ett friluftsintresse. Att bjuda ut sjätteklassarna i kommunens skolor till Ölands södra udde ärr en fantastisk möjlighet att göra nästa generations naturbesökare medvetna om våra unika naturvärden och hur vi ska förhålla oss till dem, säger Matheus Tholin, natur- och fritidsutvecklare i Mörbylånga kommun, i ett pressmeddelande.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar kalmarposten med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.