Så ska nya bostadsområdet heta

Under sommaren har en tävling pågått där allmänheten kunnat lämna in förslag till namn på Färjestadens nya bostadsområde. Nu har det vinnande bidraget korats.
Publicerad 14 september 2021 • Uppdaterad 15 september 2021
Namnet på det nya bostadsområdet i Färjestaden ”associerar till hamnen och färjan – navet i Färjestaden”. Arkivbild.
Namnet på det nya bostadsområdet i Färjestaden ”associerar till hamnen och färjan – navet i Färjestaden”. Arkivbild.Foto: Cilla/Mostphotos

Mörbylånga Bostads har redan påbörjat arbetet med det nya bostadsområdet, beläget vid Storgatan 36-40 och Hantverkargatan 7, där runt 80 lägenheter ska byggas på cirka 10 000 kvadratmeter.

Nu har området också ett namn: Färjebacken.

Tävlingens jury, bestående av Mörbylånga Bostads styrelseordförande Carina Adolfsson Elgestam och vd Jonas Everbrand VD samt Elisabeth Engkvist från Hyresgästföreningen, ansåg att Färjebacken stod ut i mängden av de 79 förslag som lämnades in.

”Det är just där det blir en tydlig backe ner mot det gamla färjeläget. Alltså Färjebacken”, lyder motiveringen från Tove Rosenqvist i Färjestaden som kom med förslaget.

– Färjebacken associerar till hamnen och färjan – navet i Färjestaden. Hamnen, besöksnäringen och färjetrafiken är centrala begrepp i Färjestadens historia. Från historia till framtiden bygger vi ett nytt kvarter i Färjestaden, kommenterar Carina Adolfsson Elgestam i ett pressmeddelande.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.