GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Skadegörelse mot kommun – ekar har sågats ner

Någon gång mellan den 1 juni 2021 och den 26 januari ska en eller flera okända gärningspersoner olovligen ha tagit ner träd på Mörbylånga kommuns mark. Detta har nu polisanmälts.
Publicerad 29 januari 2022
Genrefoto: Fredrik Larsson/Mostphotos
Genrefoto: Fredrik Larsson/Mostphotos

– Det är på en väg i Färjestaden som någon olovligen har sågat ner stora buskar och träd på Mörbylånga kommuns mark. Fem till sex stora buskar är nersågade, fyra till sex träd är nersågade. Två eller tre av dem var ekar. Man har haft problem med liknande händelser tidigare, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

Det ska inte finnas några kända vittnen till händelsen. Det finns i nuläget inte heller någon misstänkt.

Brottsrubriceringen är skadegörelse mot kommun.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.