Annons

Skola får diplom av prins Daniel och Carolina Klüft för arbete med barns hälsa

Torslunda skola i Mörbylånga kommun har blivit utsedd till en certifierad Generation Pep skola för 2022.
Publicerad 5 februari 2022
Genrefoto: Sten-Åke Stenberg/Mostphotos

För att bli certifierad måste skolan uppfylla vissa kriterier som främjar elevernas fysiska aktivitet och hälsosamma matvanor, vilket Torslunda skola har arbetat med varje dag såväl som långsiktigt, sedan förra året.

Under 2022 ska Torslunda skola få råd och stöd av den ideella organisationen Generation Pep för att fortsätta arbetet. Dessutom får de ett diplom signerat av prins Daniel och verksamhetschef Carolina Klüft.

Annons

– Vi är väldigt glada över att ha blivit utvalda! Det ligger mycket jobb och engagemang bakom detta som vår personal har arbetat med och det är fantastiskt att se vad det ger till eleverna. Vi har inte bestämt hur vi ska fira men det kommer att innehålla både glädje och rörelse, säger Lena Nilsson, rektor på Torslunda skola i ett pressmeddelande.

Under och mellan lektioner har extra rörelsepass satts in, samt att man har planerat rastaktiviteter som fritidspersonalen ansvarar över varje dag. Rastaktiviteterna ska också minska förekomsten av mobbing eftersom fler vill delta när aktiviteterna är organiserade. Fysisk aktivitet ökar även koncentrationsförmågan. Skolan har dessutom, tillsammans med kostenheten, arbetat med näringsrika måltider.

– Vi började terminen med ett projekt där eleverna fick ta morgonpromenader och under tiden arbeta med ett uppdrag, exempelvis att diskutera en matteuppgift eller repetera något med sin gå-kompis. Efter ett tag märkte vi stor skillnad i motivationen hos eleverna då de började efterfråga promenaderna när det projektet var klart, säger Lena Nilsson i pressmeddelandet.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons