GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Snart går Ölands största konstrunda någonsin av stapeln

Konstrundan som fått namnet Konstlandskapet Öland går av stapeln den 26 till 29 maj och blir en av Sveriges största konstrundor.
Publicerad 20 maj 2022
Foto: Mostphotos
Foto: Mostphotos

Konstrundan vid namn Konstlandskapet Öland närmar sig premiär med stormsteg. 102 konstnärer och formgivare är anmälda att medverka och öppnar upp sina ateljéer för allmänheten. Evenemanget går av stapeln den 26 till 29 maj och det vankas konstfest på hela ön.

– Jättekul att det här projektet gick i lås! Deltagarna jag pratat med tycker att det ska bli spännande och alla jag mött är positiva och nyfikna på vad detta kan ge. De fem konstrundorna som finns på Öland pågår samtidigt och det känns nu självklart att ha en gemensam marknadsföring utåt men också involvera de fristående aktörer som finns. Förberedelserna rullar på bra och vi ser mycket fram emot detta, säger Theo Jansson, projektledare för Konstlandskapet Öland och ordförande för Södra Ölands konstnärsgille, i ett pressmeddelande.

Det är de fyra fristående konstrundorna Åkerbokonstnärerna, Norra Ölands konstrunda, Konstmajrundan och Södra Ölands konstnärsgille som drog i gång projektet och det tog inte lång tid innan Konstnärsgillet Mellersta Öland också anslöt sig och blev den femte konstrundan att delta.

Konstföreningarna har gått ihop i ett samarbete tillsammans med kommunerna på Öland, Ölands Skördefest och Ölands Turismorganisation för att anordna Konstlandskapet Öland. Det innebär att Konstlandskapet Öland nu blir en av Sveriges största konstrundor.

Invigning av Konstlandskapet Öland:

- Onsdagen den 25 maj kl. 17.00, Ölands Folkhögskola, Jönssonsalen. Invigning och tal hålls av Matilda Wärefalk, kommunalråd i Mörbylånga.

- Torsdagen den 26 maj kl. 11.00, Sjögrens lada, Hagets väg 33, Byxelkrok. Invigning och tal hålls av Ilko Corkovic, kommunalråd i Borgholm.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.