”Snyggare” korvrestaurang etablerar sig på Öland: ”Mer än en vanlig snabbkorv”

Anna och Richard Söderberg tar franchisekedjan KorvOlle till Köpingsvik på Öland. De utlovar en ”snyggare” korvrestaurang som öppnar i början av juni.
Publicerad 5 mars 2023
KorvOlle i Köpingsvik.
KorvOlle i Köpingsvik.Foto: Privat

Anna är inredare uppvuxen på Öland och Richard är kock med rötterna i Kalmar. Numera bor de tillsammans i Stockholm med sina barn, men i sommar planerar de att ta med hela familjen tillbaka till Öland – för att öppna en korvrestaurang.

– Det är ett franchisekoncept som några kompisar till mig startat, säger Richard.

– De ville att jag skulle starta en butik men jag var inte så sugen på det från början. Sen smakade jag en korv på en av restaurangerna, i Ystad, och blev såld. Det var supergott!

KorvOlle finns redan i bland annat Ystad, Malmö och Helsingborg. Men Anna och Richard kommer sätta sin egen prägel på franchisekonceptet.

– Vi kommer göra i ordning lokalen så det blir ett coolt ställe, lite annorlunda visuellt, så det blir intressant att gå hit. Man ska känna "wow, vilket kul ställe”.

På menyn kommer flera olika sorters korvar finnas tillgängliga, med tillbehören bröd, potatissallad och mos att välja på.

– I min värld ska korven vara i fokus som en kvalitetsprodukt i sig, med flera olika goda variationer. Vi har inhemska smaksättningar från balkanhållet, korvar från Tyskland och lokala produkter från Öland. Man ska känna att det är mer än en vanlig snabbkorv.

Dessutom kommer en butik öppna upp i anslutning till restaurangen där korven som serveras i restaurangen kommer gå att köpa med hem. Något man tror kommer locka kunder från de campingar som finns i närheten.

Korvrestaurangen smygöppnar mellan den 1-4 juni i samband med motorevenemanget American Days. Ordentlig öppning sker under midsommarveckan.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.