Annons

Södra Öland bjuder in till världsarvshelg

Till helgen bjuder Öland in till en världsarvshelg, där helgen kommer bestå av flera världsarvsaktiviteter.
Publicerad 14 september 2022
Foto: Mörbylånga kommun

Den 16-18 september går flera arrangörer på Södra Öland samman och bjuder in till en helg fylld av världsarvs-och odlingsaktiviteter, som presentation om världsarvsrabatten och en fotovandring arrangerad av Bengt Kallenberg, flerfaldig vinnare av "Årets Ölandsfotograf”.

– Jag blir glad när jag ser programmet för världsarvshelgen. Tillsammans skapar arrangörerna ett stort utbud och bredden på evenemangen är imponerande. Hösten i Södra Ölands odlingslandskap är fantastisk och nu blir den ännu bättre, säger världsarvssamordnare Emma Rydnér i ett pressmeddelande.

Besökarna kan också följa med på alvarguidningar, poppa popcorn på järnspisen i Lundastugan, lyssna på spännande föredrag, gå litterära turer, spana fågel och säl och delta i en forntida offerceremoni på Eketorps borg.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons