GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sollidens Slottspark fylls av välkända ansikten i sommar

Den 12 maj öppnas grindarna till Sollidens Slottspark för säsongen – och det blir många välkända ansikten att inspireras av.
Publicerad 15 mars 2022

I samband med säsongspremiären invigs även årets nya konstutställning i Engelska Parken. I fjol visades utställning Gatekeeper, skapad av glaskonstnären Bertil Vallien. I år blir det konstnären Susanne Demåne som visar sin utställning ”Genesis”, vilken består av trä- och stålskulpturer med tillhörande ljudinstallationer. De är oljade, tjärade och brända. En del av skulpturerna är gjorda i trästockar från just Solliden. Alla verk är inspirerade av tankar kring ursprung och framtid. Susanne Demåne är verksam i Johannishus i Blekinge där hon bland annat har en besöksträdgård med en unik skulpturpark.

Susanne Demåne
Susanne DemåneFoto: Pressbild

Utställningen kommer att finnas i parken under hela säsongen från 12 maj till och med 2 oktober.

Det känns fantastiskt roligt att Susanne Demåne tar över stafettpinnen från Bertil Vallien och fortsätter vår satsning på konstutställningar ute i parken, säger Carolina Thaysen, verksamhetsansvarig på Sollidens Slott, i ett pressmeddelande.

Lite senare i sommar är det dags för årets Idéträdgårdsutställning. Den 2 juli invigs utställningen som är tänkt att ge slottsparken en ny dimension och ett samtida inslag, samt ge besökarna inspiration och nya idéer. Återigen handlar utställningen om växthus som fyra profiler fått inreda på sitt alldeles egna och unika sätt. Det handlar om den folkkära tv-profilen Ernst Kirchsteiger, floristen och influencern Malin Björkholm från Öland, tv-kocken och författaren Paul Svensson samt trädgårdsmästaren Kajsa Vildängen.

Kajsa Vildängen, Ernst Kirchsteiger, Malin Björkholm och Paul Svensson.
Kajsa Vildängen, Ernst Kirchsteiger, Malin Björkholm och Paul Svensson.

– Inspirationsväxthusen var mycket uppskattade ifjol så det är verkligen roligt att vi har fått ihop fyra riktigt spännande deltagare med helt olika profiler till denna säsong. Vi kan utlova mycket inspiration och roliga idéer för besökarna att ta med sig hem, säger Carolina Thaysen, verksamhetsansvarig Sollidens Slott.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.