Annons

Stadshuset, skola och bibliotek stängt efter branden

Publicerad 19 april 2023
Kraftig rök spred sig över samhället.
Kraftig rök spred sig över samhället.Foto: Kajsa Sjögren

På tisdagskvällen larmades räddningstjänst om en brand i ett flerfamiljshus i centrala Borgholm. Kraftig rök spred sig över samhället och elden spred sig snabbt i huset som hade en trästomme. Huset gick inte att rädda och brann ner till grunden.

På grund av all brandrök håller stadshuset stängt och de anställda arbetar på distans. Det går fortfarande att ringa servicecenter, dock kan svarstiderna vara något längre än normalt. Även socialkontoret är stängt, samt på torsdag. Anställda arbetar på distans, men det går att ringa som vanligt.

Annons

Viktoriaskolan håller stängt på onsdagen, men fritidshemmet är öppet. Vårdnadshavare uppmanas hämta sina barn.

På onsdagsförmiddagen meddelar Borgholms kommun att även biblioteket kommer att hållas stängt, inklusive Meröppet.

”Ny samlingsplats för alla som vill komma för stöd och för att prata om det som hänt är Kupan, Röda Korset på Trädgårdsgatan 12 i Borgholm. Volontärer och medarbetare från kommunen finns på plats och vi bjuder på fika. Bidrag som kläder, skor, laddare och hygienartiklar till de som drabbats av branden tas tacksamt emot av Kupan. Kyrkan som tidigare var samlingsplats är nu stängd”, skriver Borgholms kommun på onsdagsförmiddagen.

Borgholms bibliotek
Borgholms bibliotekFoto: Agnes Aronsson
Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons