GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Stadsvärdar anlitas – ska påminna folk om att hålla avstånd

Påsken är på intågande vilket innebär en längre ledighet för många människor. Borgholms kommun tar till en gammal beprövad metod med att anlita stadsvärdar för att göra människor uppmärksamma på vikten om att hålla avstånd till varandra.
Foto: Pressbild

– Vi har haft samma insats i somras och under skördehelgen och det har varit en uppskattad och effektiv åtgärd för att minska trängseln. Många vill fira påsk i vår kommun och vi vill göra allt för att det inte ska uppstå trängsel. Värdarna blir en bra påminnelse om att det är viktigt att vi inte slappar av utan fortsätter att hålla avstånd för att eliminera riskerna för smittspridning, säger kommunstyrelsens ordförande Ilko Corkovic, i ett pressmeddelande.

Det är Ölands bevakningstjänst som kommer att agera stadsvärdar och insatsen riktas mot centrala Borgholm vecka 13 och 14.

Läs mer