Annons

Stadsvärdar tillbaka i staden: ”Uppskattad och effektiv åtgärd”

Förra sommaren och vid ett antal tillfällen under våren har Borgholm haft stadsvärdar som patrullerat i staden för att påminna folk om att hålla avstånd med anledning av pandemin.
Publicerad 24 juni 2021
Foto: Pressbild

Nu meddelar Borgholms kommun att stadsvärdarna kommer att komma tillbaka och patrullera under midsommarhelgen och under högsäsongsveckorna.

– Vi hade samma insats förra sommaren och även vid välbesökta helger under året, bland annat påsk och Kristi Himmelfärd. Det har varit en uppskattad och effektiv åtgärd för att minska trängseln. Värdarna blir en bra påminnelse om att det är viktigt att vi inte slappnar av utan fortsätter ta situationen på allvar, säger kommunchef Jens Odevall, i ett pressmeddelande.

Annons

Det är företaget Avarn Security som har tilldelats uppdraget efter en direktupphandling. Deras insatser kommer att främst riktas mot centrala Borgholm. Stadsvärdarna startar sitt uppdrag i dag, den 24 juni.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons