GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Stjärnan återvänder till Öland: ”Stolt och lycklig”

På måndagen tillkännagavs att Hotell Borgholm tilldelas en Guide Michelinstjärna.
Publicerad 14 september 2021 • Uppdaterad 14 september 2021
Hotell Borgholms ägare Christofer Johansson är stolt och lycklig, som sig bör.
Hotell Borgholms ägare Christofer Johansson är stolt och lycklig, som sig bör.
Foto: Pressbild

Beskedet gavs under en TV-sänd presentation från Stavanger i Norge: Hotell Borgholm får en stjärna i den prestigefyllda guiden som omfattar Danmark, Finland, Island, Norge och Sverige.

En stjärna betyder att restaurangen anses vara en ”exceptionellt bra restaurang i sin kategori”.

Hotellet hade en stjärna fram till 2019 då tidigare köksmästaren Karin Fransson lämnade över till nya ägarna Christofer Johansson och Daniel Olsson. Fransson tog då stjärnan med sig. Men nu kommer alltså stjärnan tillbaka.

"Jag är mycket stolt och lycklig. Det har varit en ytterst krävande tid under pandemin för oss på Hotell Borgholm, liksom för hela branschen, och ändå lyckas vårt team uppnå denna fantastiska utmärkelse. Jag är oerhört stolt över vårt arbete”, säger vd Christofer Johansson i ett pressmeddelande.

Tre svenska restauranger får samtidigt en stjärna för första gången. Dessa är Aira i Stockholm, Project i Göteborg och Äng i Tvååker.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar kalmarposten med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.