Annons

Stor båtbrygga har slitit sig i Färjestaden

Räddningstjänsten och Sjöräddningen är på plats i Norra hamnen i Färjestaden där en brygga med ett 20-tal förankrade båtar slitit sig loss och drivit ut i hamnbassängen.
Publicerad 8 augusti 2023 • Uppdaterad 9 augusti 2023
KalmarPostens Monika Ragnarsson befinner sig just nu på platsen.
KalmarPostens Monika Ragnarsson befinner sig just nu på platsen.Foto: Monika Ragnarsson

Vid klockan 14:47 på tisdagseftermiddagen inkom ett larm om en olycka i Färjestaden. En stor brygga med båtar har slitit sig från Norra hamnen och drivit ut i hamnbassängen. Det ska röra sig om ett 20-tal båtar och en bastu som är förankrade i bryggan och följt med ut.

– Räddningstjänsten är på plats tillsammans med sjöräddningen som har två båtar med sig. De arbetar just nu med att försöka få in bryggan, säger Tony Bergelind, larmoperatör på Trygghets-och larmcentralen vid klockan 15:24.

Både räddningstjänst och Sjöräddningssällskapet befinner sig i Norra hamnen i Färjestaden.
Både räddningstjänst och Sjöräddningssällskapet befinner sig i Norra hamnen i Färjestaden.Foto: Monika Ragnarsson
Annons

Vid 16-tiden meddelade Trygghets- och larmcentralen att räddningstjänst och Sjöräddningen fått kontroll på bryggan och att de arbetar med att få tillbaka den till sin ursprungliga plats.

– Vi har en plan. Eventuellt så ska en hjullastare eller bärgare, beroende på hur långt linan sträcker sig, dra in bryggan tillbaks igen. Men vi måste också göra detta på ett säkert sätt, säger Tony Bergelind.

Ingen person ska ha kommit till skada i samband med att bryggan slet sig.

Philippa NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons