Annons

Stor satsning på biblioteksverksamheten för barn och unga

Det pågår just nu en stor satsning på barn- och ungdomsverksamheten i Mörbylånga kommuns tre folkbibliotek. Detta efter att folkbiblioteken i kommunen har beviljats projektpengar från Stärkta bibliotek som ska användas för att förstärka och kvalitetssäkra en likvärdig barn- och ungdomsverksamhet. Under projektets gång, som leds av två projektledare, kommer barn och ungas röster att ha en stor betydelse för utformningen.
Publicerad 26 januari 2021
Foto: Mostphotos

Tanken är projektet ska leda fram till en ny verksamhetsplan för barn- och ungdomsverksamheten som ska bli grunden för bibliotekens arbete framöver. Målet med den nya verksamhetsplanen är bland annat att visa på ett programutbud som är brett, kvalitativt, relevant och som ser till varje barns förutsättningar och behov.

I projektet kommer man även att utveckla de fysiska rummen på biblioteket för att höja biblioteksupplevelsen. Man kommer dessutom att arbeta med ett särskilt fokus med att säkerställa tillgängligheten för personer med funktionsvariationer.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons