Annons

Storsatsning på Guldfågeln med 250 miljoner kronor – ska öka kapaciteten

Publicerad 24 augusti 2023

Blentagruppen investerar en kvarts miljard i koncernens befintliga anläggning i Mörbylånga på Öland. Detta för att kunna öka och effektivisera produktionen av Guldfågelns förädlade kyckling.

Guldfågeln i Mörbylånga.
Guldfågeln i Mörbylånga.Foto: Pressbild

– Våra stora försäljnings-framgångar gör att vi snart har nått vårt produktionstak och vi behöver därför öka kapaciteten, säger Peter Andersson, vd och koncernchef för Blentagruppen, i ett pressmeddelande.

Annons

Kommunalrådet i Mörbylånga kommun, Matilda Wärenfalk, är glad över satsningen.

– Det är glädjande att se den utveckling som Blentagruppen i Mörbylånga nu planerar för. Vi uppskattar dialogen som finns mellan företaget och oss i kommunen och vill fortsätta på den vägen. Tillsammans skapar vi förutsättningar för en blomstrande och stark framtid för hela samhället, säger kommunalrådet i Mörbylånga kommun, Matilda Wärenfalk.

Befintligt kontor vid anläggningen i Mörbylånga kommer att rivas för att möjliggöra utbyggnaden. Det innebär att ett 30-tal tjänstemän flyttar till andra lokaler i Kalmar.

Arbetet startar under hösten 2023 och inleds med installation av en pelletspanna. Den nya produktionsdelen beräknas vara klar för start under första halvåret 2025.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons