Stort bråk i Färjestaden: Förstörd brevlåda orsakade tumult

En vandaliserad brevlåda i Färjestaden resulterade i ett stort bråk och flera anmälningar under fredagskvällen.
Publicerad 10 oktober 2022
Bråket uppstod vid 22-23 tiden på fredagskvällen.
Bråket uppstod vid 22-23 tiden på fredagskvällen.Foto: Mostphotos

En kille i 15-årsåldern misstänks ha förstört en brevlåda, ytterligare en tonåring misstänks för olaga hot efter att han ska ha hotat en kvinna i 35-årsåldern med ett järnrör och en man i 35-årsåldern misstänks för misshandel efter att tryckt upp en tonåring mot en vägg.

Allt detta ska ha skett sent under fredagskvällen i Färjestaden, när en vandaliserad brevlåda urartade i en stor konflikt mellan tio till femton personer.

– Det var bråk mellan motorburna ungdomar och vuxna. Det uppstod tjafs och hot som gick över till handlingar, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Flera polispatruller skickades till platsen efter att vuxna personer ska ha konfronterat ungdomarna om skadegörelsen av brevlådan.

– Vi har en anmälan om olaga hot där en kvinna i 35-årsåldern är målsägande. Där misstänks en kille i 16-årsåldern för att ha hotat henne med ett järnrör.

En av tonåringarna anmälde även en vuxen man i 35-årsåldern efter att han ska ha blivit upptryckt mot en husvägg under bråket. Han misstänks nu för misshandel.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.