Annons

Strand Hotells vägskäl: ”Man får helt enkelt anpassa sig”

Sommarstrand lägger ner och istället lanseras Lounge Club. Nu berättar platschefen för Strand Hotell, Thomas Petersson, varför de väljer att satsa på ett nytt koncept.
Publicerad 9 februari 2022
Strand Hotell. Foto: Kennerth Kullman/Mostphotos
Strand Hotell. Foto: Kennerth Kullman/Mostphotos

Det blir inget mer Sommarstrand framöver, vilket KalmarPosten kunde rapportera om under måndagen. I stället väljer man att byta inriktning och satsar på ett nytt koncept som fått namnet Lounge Club. Planen är att Lounge Club drar igång till sommaren, men något datum är ännu inte officiellt.

Från och med nu ska fokus ligga på ”skön musik, cocktails och bra stämning som skapar en atmosfär där alla är välkomna att hänga”.

Annons

Vad mer kan ni berätta om det nya konceptet?

– Inte så mycket över huvud taget just nu, mer än att det är en anpassning till den kategorin gäster som vi har på hotellet. Den publiken som vi har bor hos oss på hotellet, det är betydligt mer par och de är i 30-årsåldern och uppåt, säger Thomas Petersson, platschef för Strand Hotell.

Hur kommer det sig att ni väljer att ändra inriktning?

– Sedan 2010 har vi märkt en minskning i besökare på Sommarstrand år för år, men vi har kört på. Problemet för oss är att vi dedikerat hela bottenplan till nattklubbsverksamheten. Vi har haft fokus på en publik från 20 år. Det gör att vi mer eller mindre har flyttat på hotellgästerna då alla ytor varit nattklubb. Nyttjandet har varit för lågt och publikunderlaget har minskat mycket. Det är inte inte så mycket ungdomscampingar kvar och antalet nattklubbar har minskat kraftigt. Till exempel blev det för dyrt att bygga upp hela midsommarverksamheten och sedan montera ner den. Nu väljer vi att satsa på de boende gästerna.

Hur känns det att lägga ner Sommarstrand efter nästan 30 år?

– Man våndas ju, men sedan så har ju vi ett ansvar gentemot våra ägare. Man får helt enkelt anpassa sig. Det är jättetråkigt, men det här är ett vägval och då får man köra. Generellt sett så känner vi att Strand Hotell som helhet är på rätt väg och hoppas på att vi ska få investeringar och kunna utvecklas ytterligare, säger Thomas Petersson, och avslutar med att rikta sig till gästerna.

– Slutligen vill vi passa på att tacka alla som har besökt oss på Sommarstrand genom åren.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons