GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Succéår för Borgholms slott: ”Stolta över vår verksamhet”

När Borgholms slott summerar året 2022 visar det sig att det är ett av de bästa åren någonsin besöksmässigt. Konserter, barnaktiviteter, guidade turer och utställningar anses ha varit starka anledningar till framgångarna.
– Vi är glada och stolta över vår verksamhet som lockat både nationella och internationella gäster under året, säger slottschef Tommy Josefsson i ett pressmeddelande.
Publicerad 16 november 2022
Borgholms slott
Borgholms slottFoto: Linus Gunnarsson

Det var under 2018 som man antog en femårig utvecklingsplan med tydligt uppsatta mål. Det var att Borgholms slott skulle ha publik verksamhet minst 215 dagar per år samt ha över 120 000 intäktsskapande besökare per år.

Målet nådde man i år. Slottet var öppet 220 dagar och besöksantalet landade på 128 000. Det är en rejäl ökning från 2018 – hela 36 procent.

– Det här är mycket fina siffror. Våra säsongsanpassade barnaktiviteter från påsk till höst har varit mycket uppskattade, liksom våra guideturer och utställningar vi haft under året. Att vi återigen kunde ha konserter på borggården efter två års pandemiuppehåll har varit extra roligt och stämningshöjande, säger Tommy Josefsson.

Konsert Borgholms slott
Konsert Borgholms slottFoto: Linus Gunnarsson

Nu har slottet stängt för i år och planeringen att följa upp succéåret är redan igång.

– Vi ser verkligen fram emot nästa år. Vi har mycket på gång, både när det gäller konserter, nya barnaktiviteter och kommande utställningar. Vi återkommer med ett fullspäckat program inför nästa slottsår.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.