Annons

Succésommar för Benjamin Ingrosso: ”Jag vill leva i nuet”

Sommaren 2023. Året när hans första sommarturné gick av stapeln. Året när han tog tillbaka 70-talet till hela Sverige.
Publicerad 4 augusti 2023
Benjamin Ingrosso live från Borgholms slottsruin.
Benjamin Ingrosso live från Borgholms slottsruin.Foto: Mehdi Barakat

Han slog igenom redan i tidig ålder och har sedan dess blivit ordentligt hyllad. Den 3 augusti var han på slottsruinen i Borgholm och uppträdde inför ett hav av människor. Tidigare samma dag fick KalmarPosten prata med artisten och då berättade han att han inte kan tänka allt för mycket på hyllningarna.

– Jag vill kunna fortsätta att jobba hårdare eftersom det är mitt mål att alltid bli bättre och bättre, säger Benjamin Ingrosso.

Annons

Men sedan finns det tillfällen när han faktiskt stannar upp och försöker ta in vad det är som händer.

– Jag vill leva i nuet. Njuta och vara tacksam, det känner jag verkligen. Jag känner en enorm tacksamhet för den här sommaren, säger Benjamin Ingrosso.

I sommar gör han sin första sommarturné runt om i Sverige. Från juni till september besöker han städer från norr till söder och så plötsligt en dag i augusti hamnade han på slottsruinen i Borgholm.

– Det här är ett gig som jag verkligen har längtat efter i sommar, säger Benjamin Ingrosso.

Det är för första gången har spelar på många av de utvalda platserna i sommar. Men Borgholms slottsruin är en bekant plats för den populära artisten. Benjamin Ingrosso har besökt slottsruinen två gånger innan. Första gången som nioåring med Diggiloo. Nu står han på scen och gör en egen spelning, som dessutom är slutsåld.

Benjamin Ingrosso live från Borgholms slottsruin.
Benjamin Ingrosso live från Borgholms slottsruin.Foto: Mehdi Barakat

Din sommarturné heter ju ”Allt det vackra”. Vad är det vackraste med Öland?

– Jag tror väl att den här ön är en av de vackraste öarna på jorden tycker jag. Sen har ni bra restauranger. Mormors bageri är min favorit. Jag tycker det är så jävla vackert här. Men om jag skulle välja en sak, så är det väl mormors bullar, säger Benjamin.

Sedan juni har han spelat inför en publik nästan varje dag. När han beskriver sin egen turné med ett enda ord, så säger han: ”overkligt”. Han syftar då på en fantastisk publik som sjunger med i hans låtar och samtidigt som det är många som dessutom bär hans egendesignade kläder, bland annat t-shirts, kepsar och hoodies. Han hoppas att han med hjälp av sin turné och musik kunna få publiken att känna vemod och nostalgi i kroppen när det lämnar hans konserter i sommar.

– Det är en sån där sommar som jag tror att jag kommer minnas väldigt väldigt länge, säger han.

Med sin turné vill han ta tillbaka 70-talet. Det är även där inspirationen kommer ifrån. En blandning av dåtidens folkparksturnéer och välkända musikikoner, både svenska och internationella. Bland dem finns Ted Gärdestad och George Michael med.

Annons

Förutom det har han även gått tillbaka till sin egna barndom. Hur såg det ut då. Där hittade han något särskilt intressant. Scenografin i teatrar. I hans turné gör han därför en hyllning till teatern och det sätt som man byggde upp shower på förr i tiden. Att man använde sig av olika nivåer. Det går att se i sommarens konserter, hur bandet står högre upp på scenen.

– Så att man får en show för ögat också och inte bara få höra det.

Benjamin Ingrosso live från Borgholms slottsruin.
Benjamin Ingrosso live från Borgholms slottsruin.Foto: Mehdi Barakat

Vilken av dina låtar passar bäst in på din sommarturné?

– Det är väldigt många låtar som gör det skulle jag säga, men jag tror väl ändå att ”Allt det vackra”. Det är den som sätter pricken över i:et på hela konserten.

Något som är särskilt unikt när man går på liveunderhållning med Benjamin är den paus som han kan ta under en konsert. Publiken kan få vara med och uppleva en fruktstund tillsammans med artisten.

Kommer det att bli någon fruktstund med publiken?

– Det blir det. Det är klart att det blir det, jag har alltid en fruktstund.

Varför har du det?

– Just dels för att kunna få ta en liten paus under giget, det är så sjukt mycket dans och så där. Och för att få i sig lite frukt och näring. Sedan faktiskt också kunna ha en stund och få se min publik. Och lära känna dem och liksom få en inblick i vilka de är som faktiskt kommer på mina shower, fortsätter Benjamin.

Förutom den kärlek som han har till musiken när han dels skriver låtar och uppträder inför tusentals människor, finns även ett annat stort intresse. Med sitt tv-program ”Benjamin´s” visar han upp sin kärlek till mat. Där bjuder han in andra profiler som får vara med och laga mat tillsammans med honom. Många gånger förekommer det pasta i hans menyer där.

Benjamin Ingrosso live från Borgholms slottsruin.
Benjamin Ingrosso live från Borgholms slottsruin.Foto: Mehdi Barakat
Annons

Vilken är den bästa pastan att äta innan en spelning?

– Innan en spelning ska man ha en rätt lätt pasta. Typ en spaghetti vongole eller pasta tomatsås skulle jag kanske köra på. Limone. En citron pasta.

Har du hittat något bästa matställe på Öland ännu?

– Jag har alltid velat testa Ninnis kroppskakor, men jag har aldrig fått tid att hinna det och jag tror tyvärr inte att jag kommer hinna det den här gången heller. Men då har jag en bra anledning att komma tillbaka till Öland.

Två dagar efter att den sista spelningen har ägt rum i sommar, kommer artisten att gå tillbaka in i sin studio. Han berättar att han ska göra klart en kommande skiva. Dessutom berättar han även det finns några andra artister som han gärna önskar att få arbeta med framöver, men det håller han för sig själv i dagsläget.

– Det finns hur många som helst. Men det låter jag folk få höra sen, säger Benjamin lite hemlighetsfullt.

Philippa NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons