Annons

Sveriges artistelit bokad till Solliden Sessions i sommar

Mitt under pandemin invigdes förra sommaren Solliden Sessions i slottsparken på Öland. Även i år väntar intima och fina konserter. Hittills är 14 stora svenska artister och band inbokade.
Publicerad 23 februari 2022
Måns Zelmerlöv, Danny Saucedo, Niklas Strömstedt, Lisa Ekdahl. Foton: Pressbilder

– Först ut är Lisa Nilsson 6 juli och sex veckor senare väntar final med Hasse Andersson, den 13 augusti, säger Sollidens Slotts verksamhetschef Carolina Thaysen i ett pressmeddelande.

Att slå upp portarna till den nya konsertscenen mitt under en pandemi var inte optimalt, men så fick det bli. Faktum är att frågan om att hålla konserter på Solliden kanske inte ens hade väckts utan en pandemi med strikta publikbegränsningar.

Annons

– Det här är en idyllisk miljö och vi har länge funderat över hur vi skulle kunna aktivera scenen på ett bra sätt. För oss känns det så roligt att kunna bredda verksamheten i parken och erbjuda den här vackra kulturmiljön till fler, säger Carolina Thaysen i pressmeddelandet.

Här är artisterna som är bokade till Sollidens Slott 2022:

6/7 Lisa Nilsson

9/7 Måns Zelmerlöv

13/7 Jill Johnson

15/7 Niklas Strömstedt

20/7 Bo Kaspers orkester

22/7 Arvingarna

23/7 Orup NYHET

25/7 Smith & Thell NYHET

27/7 Sven-Ingvars

30/7 Jan Rippe och Per Fritzell med humorshowen Gott & Blandat NYHET

3/8 Danny Saucedo NYHET

6/8 The Boppers

12/8 Lisa Ekdahl NYHET

13/8 Hasse Andersson

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons