Takida och Stiftelsen till slottsruinen

Ytterligare band och artister gör sig redo för slottsruinen i sommar. Den 28 juli kommer Takida och Stiftelsen till Borgholm.
Öland • Publicerad 22 februari 2023
Takida.
Takida.Foto: Chris Rehn/Press

Sommaren 2023 ger sig två av landets största band ut på en gemensam stor turné.

När de två banden var ute på en gemensam sommarturné 2017 slog man det dåvarande publikrekordet i Dalhalla med 5653 fans i publiken. I år siktar man på repris och den 28 juli kommer banden till Borgholms slottsruin.

– Stiftelsen & Takida bjuder upp till dans igen efter mångas önskan. Det är också för övrigt förstnämndas enda spelningar 2023, säger banden i ett pressmeddelande.

Biljetterna släpps den 24 februari.

Detta är: Takida och Stiftelsen

Takida

Bildades 1999 och med debutalbumet "Make You Breathe" (2006) slog de igenom stort. Året därpå kom jättehiten, den numera klassiska singeln ”Curly Sue”. Låten parkerade sig på Trackslistans förstaplats i 10 veckor och på Svensktoppen i mäktiga 54 veckor.

Med hiten "Master" blev bandet rejält stora i Tyskland och spelar även där på arenor.

Under våren 2023 har Takida åkt på en stor arenaturné genom Sverige.

Stiftelsen

När barndomskamraterna Robert Pettersson (sångare i Takida) och Micke Eriksson drog igång Stiftelsen 2012 var ingen förberedd på mottagandet. Singeln ”Vart jag än går” slog ner som en bomb. Låten har spelat sig till 7xPlatina, låg på Svensktoppen hela 40 veckor och tilldelades en Grammis för ”Årets låt”. Debutalbumet ”Ljungaverk” togs emot med öppna armar och sålde snabbt platina.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.