Annons

Teknisk undersökning av branden påbörjad: ”Inte kunnat fastställa orsak än”

Under måndagen kunde den brandtekniska undersökningen påbörjas efter helgens villabrand i Kyrkbyn där en kvinna och hund omkom.
Öland • Publicerad 28 februari 2023
Räddningstjänst vid annat tillfälle. Arkivbild. Robert Loeffel, polisen.
Räddningstjänst vid annat tillfälle. Arkivbild. Robert Loeffel, polisen.Foto: Tage Persson/Mostphotos, Polisen

– Vi kunde under gårdagen påbörja den brandtekniska undersökningen av platsen, men vi har ännu inte kunnat konstatera brandorsak, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen.

Hur länge det kan väntas ta innan en brandorsak kan fastställas är osäkert, menar Loeffel. Men berättar också att undersökningen kommer pågå tills dess att polisen förhoppningsvis kan konstatera en brandorsak.

Annons

Även en rättsmedicinsk obduktion ska göras av den avlidna kvinnan.

– Det görs rutinmässigt i sådana fall. Ärendet rubriceras fortfarande som mordbrand men det betyder inte att brott behöver ligga bakom branden.

Det var vid 12-tiden i lördags som räddningstjänsten larmades om villabranden i Kyrkbyn i Mörbylånga. Senare på eftermiddagen meddelade polisen att en kvinna i 65-årsåldern och en hund omkommit.

”Ärendet rubriceras fortfarande som mordbrand men det betyder inte att brott behöver ligga bakom branden.”
Robert Loeffel, polisen.
Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons