Annons

Tonåring avliden efter olycka utanför Färjestaden

Publicerad 25 februari 2022
Tonåring avliden efter olycka utanför Färjestaden. Genrefoto: Larm-Soderhamn/Mostphotos

Vid 23.17 inkom ett larm till SOS Alarm gällande en trafikolycka med två inblandade personer.

Enligt polisen hade en motorcykel kolliderat med ett staket i området Skogsby/Torslunda utanför Färjestaden på Öland. Polis, räddningstjänst och ambulanssjukvårdare skickades till platsen. Två pojkar, 16 och 17 år gamla, ska ha färdats på motorcykeln, och enligt polisen har 17-åringen avlidit till följd av sina skador. Enligt Region Kalmar län var han hemmahörande på Öland. Anhöriga har underrättats.

Annons

Region Kalmar län uppger att den andra pojken är inlagd på IVA och vårdas med allvarliga skador.

– Det är en singelolycka och det finns inga vittnen till olyckan. Privatpersoner passerade förbi och hittade de två pojkarna skadade på platsen och larmade 112. De förbipasserande påbörjade vård på plats i väntan på hjälp. Pojkarna fördes till sjukhus och en av dem har avlidit. Det är inte klarlagt vem som kört vid olyckstillfället, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson.

Olyckan kommer att utredas av polisen.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons