Annons

Tonåring döms för narkotikabrott – blev påkommen av föräldrarna

En pojke i övre tonåren döms för narkotikabrott efter att han blivit påkommen med att gömma narkotika utomhus.
Publicerad 6 augusti 2023 • Uppdaterad 7 augusti 2023

Enligt förundersökningen framkommer det att föräldrarna hade misstankar om att sonen hanterade narkotika. Efter att sonen gömt narkotika på en lekplats i närheten av bostaden och vid en grillplats på Öland följde föräldrarna efter, hittade narkotikan och lämnade sedan in det till polisen. Polisen undersökte fyndet som visade sig vara över 40 gram cannabis.

Vid en kroppsvisitation av pojken hittade polisen narkotika och flera tusen i kontanter, varpå misstankar om försäljning uppstod.

Pojken har erkänt innehav av narkotika, men förnekar att han ska ha haft narkotika på sig i försäljningssyfte. Han döms för tre fall av ringa narkotikabrott och ett fall av narkotikabrott samt olovlig körning efter att polis hittat klipp på när pojken kört bil. Straffet bestäms till 30 timmars ungdomstjänst.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons