Annons

Tonåring utpressad av kvinna – intima bilder skickades till anhöriga

Publicerad 4 augusti 2023
Polis, genreFoto: Michael Erhardsson/Mostphotos

Polisen har upprättat anmälningar om olaga integritetsintrång och försök till utpressning den 3 augusti. Brotten ska ha skett efter att en tonårspojke under 18 år hemmahörande på Öland ska ha kommit i kontakt med en kvinna på nätet.

– Han har kommit i kontakt med någon kvinna på nätet och de har chattat och delat bilder med varandra. Sen är det så att man kräver honom på pengar för att inte sprida bilderna, säger polisens presstalesperson Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

Annons

Tonåringen utsattes för utpressningsförsök där han skulle betala tusentals kronor.

– Först skulle han betala 300 dollar (drygt 3200 svenska kronor) till utpressaren för att de inte skulle sprida bilderna på honom. När han säger att han inte kan skicka över så mycket pengar sänker de summan och det slutade med att han skulle betala 60 dollar (640 svenska kronor). Han har inte betalat något men hans bilder har faktiskt blivit spridda till anhöriga, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

Brotten anmäldes därefter till polisen.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons