GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tredje misstänkte Bödarånaren gripen - Åklagaren: ”Trodde inte han skulle komma tillbaka så snart”

24-åringen som tros ha gömt sig i Kosovo efter det brutala rånet på norra Öland förra sommaren greps på Västkusten i onsdags och är under transport till Kalmar.
Åklagaren Kjell Janneson.
Åklagaren Kjell Janneson.
Foto: Linus Gunnarsson

Mannen har varit häktad i sin utevaro och internationellt efterlyst, men på onsdagen togs hans tid i frihet slut.

– En polispatrull fick syn på honom och en person till. Det blev en liten jakt då han försökte springa iväg, men de kunde ta honom, säger åklagaren Kjell Janneson till KalmarPosten.

Gripandet skedde inte vid 24-åringens hem i Laholm, men i närområdet.

– Polisen hade fått vissa indikationer på att han skulle vara hemma, men vi visste inget exakt. Jag vet inte själv omständigheterna kring gripandet just nu, men det var inte beordrat av oss, fortsätter Kjell Janneson.

Det här måste kännas bra, att ha fått tag på honom?

– Ja, absolut. Jag är faktiskt lite förvånad för jag trodde inte han skulle komma tillbaka så snart, men det känns jättebra.

24-åringen är på torsdagen under transport till häktet i Kalmar. Under morgondagen kommer häktningsförhandling ske på distans med Alingsås tingsrätt, som precis som Kalmar tingsrätt sedan tidigare häktat mannen i hans utevaro.

– I utredningen som Alingsås sköter är han misstänkt för en mängd brott, bland annat tillsammans med den person som var med honom då han greps, säger Janneson.

Det gäller bland annat flera butiksinbrott på Öland, men alltså inte rånet mot Ica Nära Böda vars utredning sköts av Janneson i Kalmar.

– Vi kommer ha häktningsförhandling på lördag.

Så småningom väntar en ny tingsrättsförhandling.

Innan dess ska Bödamålet upp i hovrätten. Den man som tidigare dömts till sex års fängelse för sin medverkan har överklagat domen, och Janneson har i sin tur yrkat på hårdare straff.

– Hovrättsförhandlingen är planerad till slutet av april, början av maj.