GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Trimmad A-traktor stoppades i kontroll – 16-åring misstänkt för brott

En kille i 16-årsåldern misstänks för olovlig körning efter att ha kört en trimmad A-traktor.
Publicerad 28 juli 2022
Foto: Johan Bjurer/Mostphotos

Under tisdagen vid 12:45-tiden uppmärksammar en bilinspektör en A-traktor som håller samma hastighet som övrig trafik på vägen i närheten av Löttorp. Då fordonen körde i runt 65 kilometer i timmen fattade inspektören misstanke om att det kunde röra sig om en ombyggd A-traktor, då dessa vanligtvis endast får färdas i max 30 kilometer i timmen.

– Bilinspektören gör en kontroll på fordonet som visar sig vara tekniskt ändrat. Så det blir olovlig körning då det inte är någon traktor längre utan en bil eller lastbil beroende på hur den är byggd, säger polisens kommunikatör Thomas Johansson.

Föraren till A-traktorn var en kille i 16-årsåldern som nu misstänks för olovlig körning.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.