TV: Här cyklar Helena från Stockholm till Öland

Under sommaren fick Helena Löfgren mycket uppmärksamhet när hon dokumenterade sin utmaning i sociala medier. Nu har hon gjort en video om cykeläventyret som tog henne från Stockholm till norra Öland.
Publicerad 1 oktober 2020
Helena Löfgren innan hon tog Dessie från Kalmar till Färjestaden.
Helena Löfgren innan hon tog Dessie från Kalmar till Färjestaden.Foto: Agnes Aronsson

Under sommaren uppmärksammades Helena Löfgrens cykeläventyr i sociala medier. 54-åringen utmanade sig själv och gav sig på egen hand ut på en cykelresa genom Sverige. Nu har hon gjort en video där hon dokumenterat sin färd mot slutmålet norra Öland.

Äventyret ”Fyr till fyr - och vägen dit” startade den 8 juli i Stockholm. På åtta dagar cyklade Helena 800 kilometer innan hon slutligen var framme vid fyren Långe Erik på Ölands norra udde den 15 juli. På vägen dit gjorde hon övernattningsstopp.

Vad har du fått för respons av de som följt din resa på Facebook och Instagram?

– Jag har fått väldigt mycket positiv respons, och jag trodde absolut inte det på förhand. Jag har ju en förhoppning om att kunna inspirera andra, för vågar jag som är över 50 år anta en sådan här utmaning så kanske det kan peppa andra också. Det behöver ju inte vara Mount Everest man ska bestiga!, säger Helena Löfgren.

Namn: Helena Löfgren

Ålder: 54

Bor: Stockholm

Jobbar med: IT på TUI

Familj: Sambo

Intressen: Friluftsliv, cykling, foto och resa

Instagram: @adventurehelena och @hellofgren

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.