Annons

Två anhållna efter rån mot ICA-butik på Öland

Polisen fortsätter jakten på flera gärningsmän.
Publicerad 3 augusti 2020 • Uppdaterad 17 november 2020
Foto: Thomas Möller/Mostphotos

Det var vid klockan 01.22, natten till söndagen, som polisen larmades till ICA Nära i Böda. Enligt anmälan ska okända gärningsmän ha tvingat till sig kontanter genom att ha använt någon form av tillhyggen. Polisen var snabba med att stänga av Ölandsbron i jakten på gärningsmännen.

Annons

Under söndagen fortsatte polisen sitt spaningsarbete, efter att de funnit den flyktbil som rånarna ska ha använt vid händelsen. Polisen uppger att den varit så demolerad att gärningsmännen tros ha ådragit sig omfattande skador vid kraschen. Bland annat genomsöktes bilar som lämnade Öland och en helikopter skickades upp för span från ovan.

Polisen meddelande på måndagsmorgonen att två personer anhölls på söndagsmorgonen. Personerna det rör sig om är en man i 60-årsåldern och en kvinna i 20-årsåldern, som inte är hemmahörande i Kalmar län. Samtidigt medger polisen att de söker efter fler gärningsmän och att spaningsarbetet fortsätter under måndagen.

Video: Kajsa Sjögren.

Wilhelm NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons