Annons

Två ölänningar bedragna på 170 000 kronor – polisen: ”Svenskarna lurades på 100 miljoner bara i augusti”

Publicerad 21 september 2023
Bedrägeri, Bank-ID
Bedrägeri, Bank-IDFoto: Hedda Ottestam

En man i 70-årsåldern i Mörbylånga kommun på Öland har blivit utsatt för ett befogenhetsbedrägeri.

– En man har blivit av med 100 000 kronor. Han fick ett telefonsamtal från en person som påstod att den ringde från ett inkassoföretag och sa att någon tagit ut en dator i mannens företagsnamn. När mannen nekar till detta blir han kopplad till ”bankens säkerhetsavdelning”. Där uppmanas han att sätta in pengar på ett säkert konto som banken hade, men det var inte ett säkert konto utan bedragarnas konto, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Annons

Bedrägeriet har anmälts till polis under onsdagen. Samma dag anmäldes även ett till bedrägeri där en annan man i 70-årsåldern i Borgholms kommun står som målsägare.

– Den mannen fick ett sms från vad han trodde var Clas Ohlson. Där stod det att han hade gjort en beställning och att han skulle ringa dem om det inte stämde. När han ringer säger de att det är ett bedrägeri och kopplar över till bankens säkerhetsavdelning. Men det var såklart bedragare redan från start. Målsägaren använder Bank-ID och för över cirka 70 000 kronor till bedragarna, berättar polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Det finns ingen misstänkt. Enligt polisens siffror ska svenskarna ha blivit av med 100 miljoner kronor i telefonbedrägerier bara i augusti.

– Logga aldrig in på uppmaning av någon annan på dina konton eller på Bank-ID. Lämna aldrig ifrån dig koder eller kortuppgifter eller uppgifter om konton på någon annans begäran. Det är ingen bank eller liknande som begär av dig att göra sådana här transaktioner. Lite inte på alla sms och telefonsamtal som kommer. Det är ingen brådska i dessa ärenden att göra något. Lägg på samtal, sök upp riktiga kontaktuppgifter till banken eller företaget det gäller och ta kontakt den ordinarie vägen för att dubbelkolla sånt här, säger Robert Loeffel.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons