Annons

Udda mäklarobjektet – unik ö utanför Öland

Det finns unika bostäder och så finns det de verkliga unika bostäderna. Mäklaren Håkan Hellström syftar på det senare när ett av hans försäljningsobjekt kommer på tal. ”Unikt är ett slitet uttryck, men det här är verkligen unikt”, menar han.
Publicerad 30 december 2020
Foto: Svensk Fastighetsförmedling
bild 1/7

Huset är beläget på ön Lilla Grundet, som ligger mellan Långe Erik och Trollskogen utanför Ölands norra udde. Hit tar man sig endast med båt – en motorbåt är att rekommendera, enligt mäklaren på Svensk Fastighetsförmedling. Som utomstående förstår man då ganska snabbt att man blir lätt ostörd i naturen där ute.

– Det är minst lika makalöst på riktigt som på bilder. En fantastisk känsla att stå där ute och få en panoramavy – oavsett årstid och väder, berättar Håkan Hellström.

Annons

På Lilla Grundet är man helt bortkopplad från elektricitet och rinnande vatten. Därför får de boende klara sig på fotogen, gasol och medtaget vatten. Tränger sig nöden på är utedasset att föredra. ”Det är det som är poängen med att komma hit”, förklarar mäklaren.

Så vilka kan tänkas bo här?

– Alltifrån yngre par som söker sig en ny dimension till författarpar som vill skriva. Eller om man bor i Paris, London eller någon annan storstad och söker något annat att falla tillbaka på en tid. Sedan så är jag övertygad om att det finns ölänningar som ser det här som ett utflyktsparadis och söker den här platsen för avkoppling. Oavsett så är det här en oas där man känner behag.

Det är ju verkligen ett speciellt objekt, vad känner du själv över att hantera objektet?

– En hedersbetygelse! Man är mycket mer än bara stolt. Det här är ju trots allt mer än ett hus – en del av sitt liv. Nu ska vi hjälpa till att finna den köpare som kan ta till vara på den här platsen så som säljarna har gjort, och det ställer krav.

Huset är i nuläget endast på gång att ge sig ut bland budgivarna, men vad tror du att ett slutbud kan landa på?

– Jag skulle bli förvånad om det inte såldes för mer än två miljoner. Kanske mellan två och tio miljoner.

Wilhelm NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons