GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ungdomar har piffat till trist tunnel med färgglada målningar

Under två års tid har ungdomar i Mörbylånga tillsammans skapat en storartad muralmålning i en gångtunnel som innan var trist och grå.
Publicerad 16 juni 2022 • Uppdaterad 16 juni 2022
En del av gångtunneln under Köpmangatan i Mörbylånga.
En del av gångtunneln under Köpmangatan i Mörbylånga.Foto: Mörbylånga kommun

– Genom att delta i arbetet med egna idéer och skisser, lära sig muralmålningsteknik, planera ljussättning och genomföra skapandet, har ungdomarna gjort tunneln till en vacker, rolig och magisk plats att gå igenom. På väg till och från skolan, jobbet eller på promenader, säger Eva Matthis på Kulturskolan i Mörbylånga kommun, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Vi vill få ungdomar och vuxna att ta ansvar för och tycka om sin lokalmiljö. Någon som annars kunde klottra har fått möjlighet att känna sig sedd, få uttrycka sin kreativitet och ta ansvar för sin omgivning.

Ungdomar från Kulturskolan och Fritidsgårdarna startade projektet i juni 2020 med en workshop i street art och muralmålningsteknik med en professionell street art grupp, Street Corner. Tillsammans målade de en graffitivägg vid Granudden i Färjestaden.

Tillsammans med elever från årskurs 3 i estetiska ämnen/bild från Jenny Nyströmskolan arbetade sedan ungdomarna vidare med skisser och idéer och skapade den tunnel som nu fått namnet Sagotunneln. Tunneln är belägen under Köpmangatan i Mörbylånga.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.