GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Utställning om Östersjön kommer till Ölands köpstad: ”Tar upp hoten”

”I lov Östersjön” är en utställning som ska ge betraktaren mer kunskap och insikt om Östersjön och skärgården samt hur vi människor påverkar havet och miljön. Den 1 juli öppnar utställningen på Ölands köpstad i Färjestaden.
Publicerad 1 juli 2022
Foto: Pressbild

– Det här är en upprörande utställning om vårt hav som tar upp hoten mot Östersjön. Samtidigt tipsar den på ett humoristiskt sätt om vad du kan göra åt saken, säger Thérese Lindquist, miljö- och klimatstrateg i Mörbylånga kommun, i ett pressmeddelande.

Det är en vandringsutställning framtagen av Nyköpings kommun. Den har funnits sedan 2005 och tar upp de fem hoten mot Östersjön, vilka är: giftspridning, övergödning, överfiske, klimatförändringar och marint skräp.

– Östersjön är ett av världens största bräckvattenhav och även ett av världens mest förorenade hav. Men Östersjön går att rädda och vi har allt att vinna på att göra det. Olika åtgärdsprogram kommer att förbättra tillståndet i Östersjön men det tar tid, säger Staffan Åsén, miljöchef i Mörbylånga kommun.

Utställningen går att se på Ölands köpstad under hela juli månad.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.