GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Vakt fick sys med elva styng efter fall mot glasvägg

En 31-årig man från Ulricehamn fälls för den drygt två år gammal incidenten på Strand Hotell i Borgholm.
Publicerad 14 september 2021 • Uppdaterad 15 september 2021
En glasvägg intill entrén krossades när den berusade gästen och ordningsvakten ramlade in i den. Vakten fick ett 3,5 centimeter långt skärsår i ryggen och fördes med ambulans till sjukhus. Arkivbild.
En glasvägg intill entrén krossades när den berusade gästen och ordningsvakten ramlade in i den. Vakten fick ett 3,5 centimeter långt skärsår i ryggen och fördes med ambulans till sjukhus. Arkivbild.
Foto: Kenneth Kullman/Mostphotos

Kalmar tingsrätt anser att mannen den 15 juli 2019 gjort sig skyldig till våldsamt motstånd och vållande till kroppsskada.

Han var då på Strand Hotell med ett par vänner. Under kvällen kom en ordningsvakt fram och sa åt honom att han inte fick vara kvar på grund av berusning. Strax innanför utgången stannade dock mannen upp istället för att gå ut, och tumult uppstod. Mannen och vakten rumlade runt vilket slutade med att bägge föll in i en glasvägg vid entrén. Glaset krossades och vakten började blöda kraftigt från skärskador i ryggen. Han fördes med ambulans till sjukhus och fick sys med elva stygn.

Straffet blir 70 dagsböter a 250 kronor. Han ska dessutom betala ett skadestånd på 20 532 kronor till ordningsvakten, som tvingades sjukskriva sig två veckor, och 2 497 kronor till Strand Hotell för den krossade glasväggen. Slutligen ska han betala 800 kronor till brottsofferfonden. Allt som allt kostar det 31-åringen 41 329 kronor.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar kalmarposten med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.