Annons

Vårdanställd anmäler sexuella trakasserier efter vårdbesök

En vårdanställd i Borgholm anmäler att hon under ett vårdbesök hos en vårdtagare blivit utsatt för sexuella trakasserier, det rapporterar Ölandsbladet.
Öland • Publicerad 24 december 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: Michael Erhardsson/Mostphotos

Enligt anmälan till Arbetsmiljöverket från den vårdanställde blev den kvinnliga anställde ofredad sexuellt när hon besökte en vårdtagare i dennes hem.

”NN ofredade mig sexuellt och greppa tag i mig för att kyssas, hångla och även få ner mig i sängen”, sägs det i anmälan.

Annons

I anmälan framkommer det även att den misstänkta manliga vårdtagaren ska ha försökt hindra kvinnan från att ta sig ut ur lägenheten och sedan börjat muta med alkohol och narkotika för att få kvinnan att stanna kvar. Enligt anmälan ska kvinnan blivit fasthållen.

Händelsen rubriceras som tillbud. Vid besöket fanns ytterligare en person i bostaden, en anhörig till vårdtagaren som enligt anmälan var berusad.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons